Traditioner

Familiedag i Bakkelandets SFO

I feb./marts inviteres alle børnenes familiemedlemmer: Bedsteforældre, onkler, tanter m.v. til at deltage en dag i SFO'en sammen med børnene.
Tanken er, at man skal komme og være en del af SFO'en sammen med barnet. Der er mulighed for at deltage i en aktivitet som man på forhånd tilmelder sig. Det kan være på sløjdværkstedet, på sy-værkstedet eller på lerværkstedet. Vi har også leg og boldspil i gymnastiksalen og der kan også findes plads til en stille leg eller at spille et spil.
Kort sagt, at tage del i SFO dagligdagen. Der vil være en ansvarlig SFO pædagog til rådighed på hvert værksted og vi vil sørge for materialer.
Gæsterne møder ind når børnene har spist SFO mad. Når værkstederne har været i gang et stykke tid er der mulighed for gæster og børn for at komme i køkkenet og få en forfriskning. Børnene har selv bagt kager til dagen og tager selv imod gæsterne og viser dem rundt.

Kæledyrsdag SFO

I starten af juni afholdes der en kæledyrsdag i Bakkelandets SFO.
Her er der mulighed for at vise sit kæledyr frem.
Der har været besøg af duer, geder, høns, heste, katte, hunde, kaniner, marsvin, fisk, æsler, hamstere og vandrende pinde.
Skolens skolegård bliver brugt som skueplads og vi sætter en afspærret ridebane op, så der er mulighed for en trække tur på en af børnenes heste.
Børnene bliver opfordret til, i ugen op til, at lave skilte med dyrenes navne og vi hjælpes med at bage kager til alle.
Forældre eller voksne skal deltage og have ansvaret for dyrene, hvis det er større dyr, men ellers opfordres forældrene også til at deltage i arrangementet.
I løbet af dagen bliver der serveret kaffe og forfriskninger.

Morten Bisp og lanterneoptog i Bakkelandet SFO

Friskolen har i dagene op til Mortensaften et tema om Morten Bisp. Det er et forløb som afsluttes med en overnatning for alle børn på skolen.
SFO'en deltager om eftermiddagen. Der er traditionen tro slagtning af gæs, skoldning og plukning. Gæssene bliver langtidsstegt i jordovn, som børnene selv graver. Grønsager bliver tilberedt over bål og det hele indtages udendørs.

Som særligt SFO – arrangement i forbindelse med Morten Bisp er der lanterneoptog i Grædstrup Mortensaften. Arrangementet afvikles i samarbejde med Bakkelandets børnehave.
I dagene forud for optoget fremstiller vi lanterner i SFO og børnehave, ligesom der bages sol-måne-stjerne-kager.
Mortensaften kl. 17 mødes vi ved kirken i Grædstrup og går lanterneoptog, der slutter på pladsen ved den gamle købmand.
Her danner vi rundkreds, synger og kalder på Morten.
Morten kommer ud fra mørket med sin lanterne og sæk og deler kager (sol, måne, stjerner) ud til os.
Vi slutter med en varm drik og kan være hjemme igen til mortens and eller hvad menuen nu står på, omkring kl. 18.

Cykelkørekort

SFO har haft cykelsikkerhed som et tema.
Grundlæggende for temaet er cykelture. I forbindelse med cykelturene øves god cykelopførsel, både over for andre trafikanter og over for kammeraterne.

Til støtte for indlæring og træning på cykelturene har vi følgende aktiviteter under fællesbetegnelsen cykelkørekort i løbet af sommeren:
Den lille cyklistprøve for 2. klasse, afsluttende med diplom.

Der afholdes en temauge kort før sommerferien, hvor der er cykeløvelser hver dag, og som afsluttes med uddeling af beviser.

Julehygge i SFO

I hele december er der julehygge i SFO'en. Vi laver julegaver og andre hemmeligheder. En fredag i denne måned holder vi  jule forældrekaffe med æbleskiver.

Mød en fra Bakkelandet

Mød en elev

Vil du høre om hvordan det er at være elev på Bakkelandets friskole?

Mød en forældre

Stil spørgsmål til en af Bakkelandets forældre

Mød en lærer

Du er velkommen til at skrive til en lærer på Bakkelandets friskole & Børnehus

BAKKELANDETS

PÅ DE SOCIALE MEDIER

Vi er vilde med at vise jer, hvad vi laver. Facebook er vores officielle kanal, som ansatte opdaterer. Er der noget, du gerne vil se mere til?

Giv os gerne et hint så sender vi nogen derhen...

FØLG OS:

GENVEJE