Bogstaver og fantasifortælling i førskolegruppen

Vi har også haft bogstavkassen ”C” fremme. Børnene er vilde med bogstavkasserne, som hver indeholder; ting der begynder med bogstavet, sange/rim/opgaver der handler om bogstavet, samt en pixibog med en historie der bruger mange ord med det pågældende forbogstav.

Vi har i den seneste tid arbejdet på forskellige måder med rimord. Børnene er blevet rigtig gode til at finde på rim. Endvidere har vi haft ”fantasifortælling” i fokus. Vi skaber sammen en fortælling, der begynder ét sted og tager fantastisk mange drejninger. Alle børn er gode til at bidrage til, at historien bliver både sjov og spændende. De er gode til at indleve sig, til at lytte, finde på og til at være i centrum.

Når vi er ude øver vi regellege. Regellege er spændende, sjove og det er fedt at være en del af det store fællesskab, hvor mange leger den samme leg. Men disse lege giver også nogle udfordringer; det kan være svært at acceptere når man bliver fanget, man kan blive frustreret over, når de andre bliver kede af at man fanger dem, man kan blive ked af ikke at komme først eller over at være den der skal vente længst tid på at banke bøf (eksempelvis).
Men legene er sjove, de skaber spænding og elementet konkurrence lokker de fleste, vi udfordrer egne grænser og vi bliver så gode til at forstå os selv og hinanden gennem legene.